Intrebari frecvente

Intrebari frecvente

a)  Ce este oferta unica cea mai mare?

Oferta unica cea mai mare este oferta inregistrata de catre un concurent, care la data expirarii perioadei sesiunii de licitatie are mentionata cea mai mare valoare apropiata de pretul de pornire al licitatiei si care nu a fost descalificata.

b)  Cum se determină cea mai mare ofertă unică?

Sistemul se bazează pe un soft informatic care monitorizează permanent toate ofertele care au fost introduse, cu scopul de a identifica:

  • ofertele ce urmeaza a fi descalificate, fie pentru ca sunt identice ca valoare fie in aplicarea regulilor speciale din Capitolul V din „Instructiuni";
  • oferta care are propusa valoarea de licitare cea mai mare apropiata de pretul de pornire al licitatiei, oferta ce urmeaza a fi aleasa din lista ofertelor valide.

 

c)  Ce înseamnă "valoarea maxima"?

Valoarea maxima este cea mai mare valoare de licitat ce poate fi indicata in cadrul unei sesiuni de licitatie. Aceasta valoare va fi indicata pe pe pagina fiecarei sesiuni de licitatie si nu va fi modificata in perioada sesiunii de licitatie. Pentru fiecare produs se va indicaca o valoare maxima diferita. De exemplu, valoarea maxima de 10 Lei pentru un telefon mobil înseamnă că nimeni nu poate face o ofertă mai mare de 10 Lei în această sesiune de licitaţie.

d) De ce sunt ofertele descalificate?

Sistemul va descalifica automat ofertele ce sunt identice ca valoare de licitatie, precum si ofertele ce intra sub incidenta regulilor restrictive din Capitolul V al „Instructiunilor". De exemplu: să spunem că un concurent inregistreaza o ofertă de 9.99 (care a fost plasata pe prima pozitie a listei ofertelor valide). Daca pana la expirarea perioadei sesiunii de licitatie, un alt concurent va inregistra o oferta cu o valoare identica  ambele oferte vor fi descalificate. Inregistrarea ambelor oferte va conduce la diminuarea creditului fiecarui concurent cu constul ofertei.

e)  Când se închide licitaţia?

Licitaţia se închide atunci când sunt inregistrate numărul minim de oferte (moment in care licitatia devine fierbinte) si perioada sesiunii de licitatie expira.

f)   Am voie să inregistrez mai multe oferte in cadrul aceleasi sesiuni licitaţie?

Da. Mai mult chiar prin inregsitrarea mai multor oferte sporesc sansele de a fi desemnat castigator.

g)   Cum este posibil ca produse atât de scumpe să coste atât de puţin?

Acest site este diferit de tipul familiar de site-uri pe internet care oferă licitaţii şi vânzări de grup. In acest site, castigatorul nu se desemnaza in persoana aceluia care face oferta financiara cea mai mare (aceasta putand fi descalificata astfel cum am aratat si in raspunsul la intrebarea de la litera d)) ci acela care are capacitatea de a inregistra oferta unica cea mai mare. In acest context, valoarea de piata a produsului licitat este subventionata din costul ofertelor descalificate si a acelora care au o valoare mai mica.

h)  Cât costă să plasez o ofertă?

Costul pentru a inregistra o oferta este in mod clar indicata pe pagina de licitatie pentru fiecare articol la secţiunea "Cost OFERTA".

i)   De ce trebuie să plăteasc pentru introducerea unei oferte?

Astfel cum am aratat si in raspunsul la intrebarea de la litera g), plata costului fiecarei oferte inregistrate permite acumularea fondurilor necesare pentru plata valorii de piata a fiecarui produs precum si acoperirea costurilor administrarii site-ului.

j)    Trebuie să plăteasc şi pentru o ofertă care este descalificata?

Da. Pentru fiecare ofertă inregistrata pe site, creditul concurentului este diminuat cu costul ofertei.

k)   Dacă  inregistrez o ofertă valida dar care nu este desemnata castigatoare, tot mai trebuie să plăteasc pentru ofertă suma pe care am oferit-o?

Se va plati numai costul ofertei.

l)  Pot vedea toate ofertele mele licitate şi locul lor în tabelul?

Pe perioada unei sesiuni de licitare nu se pot vedea valoarea ofertelor celorlalţi concurenti. Dupa expirarea perioadei de licitaţie, site-ul afişează valorile ofertelor tuturor concurentilor (descalificate sau valide).

m)  Dacă plasez o ofertă care, initial sau pe parcursul sesiunii de licitatie, are o valoare mica comparativ cu alte oferte, aceasta mai are sanse de a fi desemnata oferta castigatoare?

Da, cea mai mare oferta unica se modifică în cursul perioadei sesiunii de licitaţie. Altfel spus, o oferta plasata in lista ofertelor valide pe o pozitie inferioara la un moment dat, poate avansa in ordine, pe masura descalificarii ofertelor anterior pozitionate.

n)    Care este costul de livrare pentru articolul pe care l-am cumpărat?

Puteţi găsi informatii legate de formalitatile de livrare (inclusiv despre costul de livrare) pe pagina fiecarei sesiuni de licitaţie. 

Alte întrebări

Dacă aveţi mai multe întrebări, sunteţi bineveniti să ne contactaţi la contact@licitatii365.ro

 

 

 

Nota* - Va recomandam sa folositi browserul Mozilla Firefox sau Google Chrome!